Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Στα τάρταρα για τρίτη συνεχή μέρα το χρηματιστήριο


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΑ STRESS TEST 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Eν μέσω δυσμενών οικονομικών εξελίξεων και του αδιεξόδου της κυβερνητικής πορείας, οι περίφημες αγορές, στις οποίες στηρίζεται και εναποθέτει την προοπτική της χώρας το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο απαντούν, στέλνοντας το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑΑ) στα τάρταρα και τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σε άνοδο.

Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα το ΧΑΑ σημειώνει καταβύθιση κοντά στο -4%, γνωρίζοντας μεγάλη πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ τα επιτόκια του δεκαετούς ομολόγου έχουν "τσιμπήσει" σκαρφαλώνοντας στο 7,66%.

Πρωταγωνιστές στη Χρηματιστηριακή κατάρρευση είναι οι μετοχές των τραπεζών. Όλα δείχνουν ότι οι λεγόμενες "αγορές" και ειδικότερα τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια δεν δείχνουν καμμιά εμπιστοσύνη στα πρόσφατα Stress  test και την προοπτική των τραπεζών, για τα οποία πανηγύρισαν και δυστυχώς συνεχίζουν να πανηγυρίζουν , η κυβέρνηση και τα κάθε λογής κυβερνητικά "παπαγαλάκια".

Την ίδια ώρα οι λεγόμενες αγορές εμφανίζονται ιδαίτερα ανήσυχες για την οικονομική πορεία της χώρας αφού οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για αξιολόγηση από την τρόικα και στη συνέχεια "προληπτική γραμμή στήριξης" και "διευθέτηση" του χρέους βρίσκονται κυριολεκτικά στον "αέρα", ενώ όλα, σχεδόν, τα οικονομικά μεγέθη της χώρας καρκινοβατούν και μάλλον επιδεινώνονται.

Να υπογραμμίσουμε επιπροσθέτως ότι οι άκρως δυσμενείς εξελίξεις στην Ελλάδα αποτελούν μόνο την πιο ακραία έκφανση μιας επιδεινούμενης γενικότερης πορείας της ευρωζώνης.

Η ευρωζώνη είναι η πιο βαριά "ασθενής" οικονομική ζώνη του αναπτυγμένου καπιταλισμού, η οποία, φυλακισμένη από τις μονεταριστικές ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, με κύριο εκφραστή τη Γερμανία, βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Την Πέμπτη (30/10) και ενώ το ΧΑΑ γνώριζε συντριβή , όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωναν σημαντική πτώση.

Πηγή:http://iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.