Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

4ο ΕΓ/95 ΑΔΤΕ: «Μάθαμε από τον Τύπο ότι πωλείται το στρατόπεδό μας» (ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ)


• Έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα
• Απίστευτο αλαλούμ επικρατεί με τις υπό αποκρατικοποίηση εκτάσεις. Πέντε υπουργοί υπέγραψαν για να πωληθεί στρατόπεδο στη Ρόδο μέσω ΤΑΪΠΕΔ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας... κοιμόταν!

«Πόδι» σε μια από τις πιο μάχιμες και ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας έχει πατήσει εδώ και ενάμιση χρόνο το ΤΑΪΠΕΔ, μετά την... αφελέστατη απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) να ξεπουλήσει στρατόπεδο τάγματος καταδρομών στη Ρόδο, με σκοπό την «ανακούφιση» του δημοσίου χρέους!

«ΠΑΙΖΟΥΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Η απίστευτη αυτή ιστορία, που αναμένεται να ανατρέψει το σχεδιασμό για την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σημείο του Αιγαίου, ξεκίνησε την άνοιξη του 2013 με τις υπογραφές των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος Ευάγγελου Λιβιεράτου, Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη. Την ίδια στιγμή, ο τότε καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος φαίνεται πως είχε πλήρη άγνοια, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για το θέμα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες μετά από ερώτηση της ανεξάρτητης βουλευτή Δωδεκανήσου, Μίκας Ιατρίδη.
Το προς πώληση «φιλέτο», έκτασης 231.450 τετρ. μ., στο οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο το 6ο Ειδικό Τάγμα Εθνοφυλακής (Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων) που χαρακτηρίζεται από στρατιωτικούς κύκλους ως «ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας», βρίσκεται στη θέση «Βουνό» Καλάθου στη Λίνδο. Παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ με την υπ’ αριθμ. 234/2013 απόφαση της ΔΕΑΑ, την άνοιξη του 2013, «κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή [...] με των επ' αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων», όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ (1020 Β/25-4-2013), χωρίς καμία υπηρεσία του Δημοσίου να εντοπίσει ότι σ’ αυτή την έκταση βρίσκεται στρατόπεδο ή ότι έχουν κατασκευαστεί υπόγειες στοές και έχει αποθηκευθεί κρίσιμο πολεμικό υλικό. Οι πέντε υπουργοί της ΔΕΑΑ ολοκλήρωσαν, μάλιστα, τη «γκάφα» τους, δίνοντας προς αποκρατικοποίηση παρακείμενη παραλία, στην οποία έχει δημιουργηθεί λιμάνι, προς αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μηδενισμό του χρόνου αντίδρασης του Τάγματος!

Ήδη, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, αφού μετά από σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική της Ρόδου» -η οποία υποστηρίζει πως στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων είχαν ενημερωθεί εγκαίρως (!) για το «κώλυμα»- το 4ο Επιτελικό Γραφείο της 95 ΑΔΤΕ ζήτησε με έγγραφό του την ακύρωση της παραχώρησης της συγκεκριμένης περιοχής. Στο εν λόγω έγγραφο, που κοινοποιήθηκε στο ΓΕΣ, υπογραμμίζεται πως «μετά από δημοσίευμα [...] διαπιστώθηκε ότι [...] πρόκειται για το ύψωμα που κείται εντός της περίφραξης του Στρατοπέδου του 6ου ΕΤΕΘ», ενώ γίνεται αναφορά στο ιστορικό παραχώρησης της έκτασης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σ.σ: ήδη από το 1986) και στις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εντός αυτής.

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ»

Μετά το σάλο που έφερε στη Βουλή η ερώτηση της Μίκας Ιατρίδη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος παραδέχθηκε ότι «το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ δεν είχαν, ούτε και έχουν μέχρι σήμερα, επίσημη ενημέρωση για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο ΤΑΪΠΕΔ», καρφώνοντας την πρώην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα τον Γιάννη Στουρνάρα. O ίδιος ζήτησε, επίσης, από τον Γκίκα Χαρδούβελη και το Ταμείο -εκ των υστέρων- «απαλοιφή [...] του συνόλου της έκτασης», καθώς «το υπόψη στρατόπεδο είναι ενεργό, εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς και στα εν ισχύ αμυντικά σχέδια, ενώ υφίστανται κτίρια, εγκαταστάσεις και υποδομές [...] η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων σχετίζεται με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική ικανότητα της χώρας»! O κ. Λαμπρόπουλος, φυσικά, όπως και ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεν έχει λάβει θέση στα καταγγελλόμενα, δεν μας έχουν λύσει την απορία για το τι θα γινόταν αν ένα ωραίο... πρωί εμφανιζόταν εντός του στρατοπέδου αλλοδαπός επενδυτής άγνωστης προέλευσης και σκοπού!

«ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΙΚΑΣ!»

Σειρά ερωτήσεων έχει προκαλέσει η «γκάφα» της κυβέρνησης να βάλει στο τσουβάλι του «ξεπουλήματος» έκταση ενεργού (!) στρατοπέδου στη Ρόδο. Την ερώτηση της ανεξάρτητης βουλευτή Δωδεκάνησου, Μίκας Ιατρίδη, που ανάγκασε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας να παραδεχθεί ότι δεν είχαν πάρει... μυρωδιά, ακολούθησε και ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το βουλευτή Α’ Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα. Στις ερωτήσεις καυτηριάζεται η «αφέλεια» των κυβερνώντων, ενώ ζητείται απόδοση ευθυνών. Η κυρία Ιατρίδη επανήλθε με νέα ερώτηση, ζητώντας να μάθει αν «το ΤΑΪΠΕΔ αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής τον καθορισμό της αμυντικής διάταξης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας», ενώ -μιλώντας Στο ΧΩΝΙ- ανέφερε πως «απ' ότι αποδεικνύεται, νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης,ενώ το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Γενικού Επιτελείου Στρατού»!

(ΤΟ ΧΩΝΙ 07/09/2014 – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΗΣ)

Πηγή:http://o-thrax.blogspot.gr/2014/09/4-95.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ 1020 Β/25-042013: 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.