Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας...


Όταν ο Χαρδαλιάς δήλωνε ότι η χρήση της μάσκας έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έδωσαν καμμιά σημασία, ενώ πολλοί απέδωσαν εκείνη την δήλωση στην ανοησία του. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που προβληματίστηκαν, υποψιάστηκαν ότι η μάσκα είναι το σύμβολο και θεμέλιο της υποταγής - ακριβώς όπως είναι ο φερετζές των γυναικών στις θεοκρατικές μουσουλμανικές χώρες - κι ότι οι άνθρωποι θα "έπρεπε" να συνηθίσουν στην χρήση της επ' αόριστον. Εκείνοι οι υποψιασμένοι χαρακτηρίστηκαν αμέσως γραφικοί και συνωμοσιολόγοι.

Τώρα η χρήση της έχει γίνει συνήθεια σε πολλούς και μάλιστα σε σημείο να διαλέγουν μάσκες που να ταιριάζουν με τα ρούχα τους! Η υποταγή έγινε μόδα! Αν πριν από τρία χρόνια έλεγες ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, θα χαρακτηριζόσουν τρελός!

Μέχρι πριν από δυο χρόνια, αν έλεγε κάποιος ότι ολόκληρο το κράτος, όλα τα πολιτικά κόμματα, γιατροί και εκπαιδευτικοί θα κυνηγούσαν έναν λαό με την σύριγγα στο χέρι για να "σώσουν την υγεία του" ενώ ταυτόχρονα θα ισοπέδωναν το σύστημα υγείας, θα χαρακτηριζόταν παρανοϊκός. Τώρα πολλοί το θεωρούν σωστό και επιβεβλημένο!